Taking too long? Close loading screen.

VSR 2013 – Visszatekintő

0

focikk_idei_statEltelt egy újabb esztendő, mindenki öregedett egy évet, de a VSR idén is gőzerővel dolgozott azon, hogy a lehető legszínvonalasabb bajnokságokban vehessetek részt 2013-ban is. A következőkben az idei évet vesszük górcső alá.

Az idei szezon a VirtualSimRacing számára január 8.-án kezdődött WatkinsGlen-i HTCC futammal. A HTCC még tavaly rajtolt és az idei év első két hónapjában fejeződött be. Az első futamot, ezáltal a legelső 2013-as VSR futamot Kovács Gábor „Gerrard” nyerte.
A legelső bajnoki címet a HTCC megnyerésével Báldi Gergő ünnepelhette a Seat Leon TDi volánja mögött. A csapatok között a Shake and Bake (Báldi Gergő – Kovács Gábor – Molnár Dániel) csapat örülhetett. Gergő ezáltal már februárban két címmel lett gazdagabb,és még el sem kezdődtek az idei bajnokságok!

evzaro2Az rFactor részleg sem tétlenkedett, hiszen februárban elrajtolt a már hagyományosan év eleji F3 bajnokság. Online adás is lett volna, azonban az első forduló után egyik pillanatról a másikra az akkori TV (Simklub TV) eltűnt. A TV megszűnt és azóta se tudjuk mi történt pontosan.
Az rFactor szekció ásza, Nagy Zsolt ünnepelhetett a Hochenheimringen, ráadásul mindent vitt aznap este. Pole és két futamgyőzelem.
A rövid és pörgős naptárnak köszönhetően már március végén bajnok avatás történt. Molnár Attila hatalmas csatában győzedelmeskedett Szűcs Máté felett. A csapatban az MMG Racing megnyerte az aranyérmet a Holdamp Márk – Kulcsár István – Szűcs Máté trióval.

evzaro4A Simbin első 2013-as bajnoksága az Asian Touring Car Championship volt, röviden ATCC.A bajnokságra 76 ember nevezett és 64 versenyző részt is vett legalább 1 versenyen.
A bajnokságot Szabó Gábor technikai gondok miatt az utolsó két hétvégén elvesztette, és hatalmas hajrá és dráma közepette Nagy Zsolt nyerte meg a bajnokságot Varga Péter előtt.
Csapatbajnokságban Szabó Gábor és csapattársa Sajcz János szépített. A BigFishEngineering megnyerte a Lacettivel a bajnokságot!
A bajnokságot élőben az AAR TV jóvoltából mindenki láthatta. Velük még a bajnokság elején sikerült megegyezni. Örömmel vállalták a VSR adásait és nagyon jó munkát végeztek és azóta is töretlen az együtt működésünk!

Ez idő alatt a VSR rFactoros részlege teljesen leállt és bezárta kapuit. A Renault Megane bajnokság elkezdődött, ám kettő forduló után lehúzták a szervezők a rolót és a Simbinre koncentrálnak együttesen! Hogy lesz-e rFactor? Kettőt és könnyebbet… Tervek vannak,de amíg a fórumon nem látjátok a kiírást,addig azok csak tervek maradnak.

evzaro5A nyári pihenés után két bajnoksággal rajtolt a Simbin. A főbajnokság idén a British Touring Car Championship (BTCC) volt ahol nevezési díj is volt, és így is több mint 40 ember érdeklődését keltette fel. A bajnokság jelenleg is tart, az utolsó négy forduló január-februári időszakban ér véget. Jelenleg Báldi Gergő dominál, majd a későbbiekben kiderül, hogy a többiek ehhez mit szólnak.
Emellett volt egy új bajnokság, ami elég egyedinek mondható. A jól ismert Renault Clio került előtérbe, méghozzá csak városi pályán. A nyolc forduló folyamán olyan pályákat látogattunk meg, mint Macau, az Indycarból ismerős Sao Paolo vagy a Hamburgban található kikötő. A bajnokságot Varga Dávid nyerte, míg a csapatok között a Shake and Bake diadalmaskodott a Nagy Dávid – Molnár Dániel – Varga Dávid felállással.

Nézzünk egy kis statisztikát:

Összesen az évben 74 bajnoki futam zajlott le!

Legtöbb futamon indult pilóták:

Molnár Dániel:
A számok kicsit csalnak mivel HTCC bajnokság 2012 őszén kezdődött és 2013 februárjában ért véget. Akkoriban a Simbin szekcióban Szűcs Máté még nem indult ezért lehet „lemaradásban”. A 67 indulásból 1 győzelem és 13 pódium sikeredett idén.

Szűcs Máté:
Az rFactor részlegben kezdte az évet, majd párhuzamosan ezzel kipróbálta idén először a Simbin játékokat is. Ez annyira megtetszett neki, hogy az rFactor megszűnésével a fő bajnoksága a VSR Simbin bajnokága lett.
A 65 indulásból 3 győzelem és 12 pódium sikeredett idén.

Legtöbb résztvevő egy futamon: 45 induló ( ATCC , Sepang – Első futam  &  ATCC, Dubai – Első futam)

Legszorosabb befutó:VSR ATCC. Fuji második futam:
1. Peter Varga    19:49.058    -:–.—
2.GaborSzabo    19:49.066   0:00.008
Legtöbb futamgyőzelem: Báldi Gergő & Varga Péter 11 – 11 győzelmet szereztek idén.

Drámai fordulatok:
Szabó Gábor hatalmas előnnyel vezette az ATCC bajnokságot, sajnálatos módon két technikai hiba neki négy futam nullázásába került és a kiépített előnyét annyira elvesztette, hogy végül a dobogóra sem fért fel év végén.

De az utolsó pillanatban történt még egy:
VSR ClioCup: Hammer Bálint az egész bajnokságot dominálta, de végül év végén a feljövő Varga Dávid lett a bajnok. Bálint az utolsó forduló első futamán motorhiba miatt kiesett. Innen már szinte esélytelen volt a bajnoki címre.

Így év végén ezzel zárjuk az idei versenyévet. Köszönjük az egész éves figyelmet és részvételt valamint a támogatásotokat!
A formula.hu-val együttműködve jövőre találkozunk az új bajnokságokban! Várunk mindenkit sok szeretettel!

Boldog Új Évet Kívánunk!
VSR STAFF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük