Taking too long? Close loading screen.

rol-ossz22014 január 3.-án megkezdődött a VSR számára a szezon! Az évet egy nagyszabású rendezvénnyel indítottuk el! A három nagy múlti Race07-es társaság összecsapott egy péntek estén. A VSR a GTR-Masters és a HROC részvételével egy parádés csatának lehettek tanúi az AAR TV nézői! Az eseményen volt egy sztárvendég is!

Michelisz, szimulátor? Szimulátor, Michelisz? Hogy miért is függ össze e kettő? Nagyon egyszerű. A Túraautó világbajnok, aki megítélésem szerint jelenleg Magyarország vezető autó-motor sport személyisége, részt vett egy virtuális, ünnepek utáni, újévi „gála eseményen”, s ezzel együtt vissza is tért a kezdetekhez, hisz kedvencünk, sok gyermek, sőt felnőtt példaképe, bizony szimulátorozással kezdte karrierjét. Nem is olyan rég, még sokakhoz hasonlóan a számítógép előtt rótta köreit, például azon a pályán is, ahol később a Seat volánja mögött megszerezte első, WTCC győzelmét. Így, a szervezőknek a Race Of Leagues eseményre nem nagyon kellett különösebben csábítgatni, mert régóta tartó baráti, ismerősi körébe visszatérve szállt harcba az Online küzdelmek legjobbjainak java részével. Későbbi értesüléseink szerint nagy esély volt, másik ismert kedvencünk Wéber Gábor részvételére is, de csak úgy, mint a valóságban itt is közbejöhetnek technikai gondok, így rajthoz már sajnos nem tudott állni. És most térjünk át e rövid felvezető után magára az eseményre.

Az eseményen három közösség/bajnokság képviseltette magát. A Formula.hu által is ismert és Kiemelt Partneri kapcsolatban lévő Virtual SimRacing, a GTR-Masters, és a Hungarian Race Online Club. A kiírás alapján 15 perces időmérő állt a versenyzők rendelkezésére, majd kétszer 15 kört kellett megtenni, illetve a második futamra az első 8 fordult, a korábbi, WTCC szabályoknak megfelelően, mindez a BTCC-ből régebbről ismerhető, Rickard Rydell által is vezetett Volvo S850-el. Ez persze a többségből a megjelenésének köszönhetően igen érdekes érzelmeket váltott ki, az élményre viszont nem lehetett panasz.

Az időmérő nem hozott meglepetést, a GTR-Masters tarolt. Michelisz Norbi vezetésével az első 4 helyet ők foglalták el, utána a továbbiakban 4 VSR és 2 HROC versenyző állhatott fel a rajtrácsra. Az első futam komoly csatákat hozott, de így utólag megnézve a másodikhoz képest ez csak az előétel volt, a desszert még később várt ránk.

Végül az első versenyt a vártaknak megfelelően Norbi zsebelte be, a VSR azonban zárkózott fel. A mi Norbink, Leitner, a 2. míg Roós András az 5. helyen zárt. Reménységünk, Báldi Gergő igen szürkén teljesített, „csak” a 7. helyet szerezte meg. A GTR-Masters pici „meggyengülését” az is okozhatta, hogy rögtön a rajtnál egy technikai probléma miatt versenyzőjük, Huszár Norbert, aki mellesleg a 3. helyet szerezte meg az időmérőn, kiállni kényszerült. Senki nem gondolta, de mint leírtam, így lett. Óriási csaták jellemezték a versenyt, illetve kiemelhető szempont volt, hogy a VSR pilótái minden valószínűséggel vérszemet kaptak. Ennek is köszönhető a későbbi siker, ami mellé például párosul a kimagasló csapatmunka és a szükséges versenytempó.

A második futamot ugyan ismét egy Norbi nyerte, de nem Michelisz. Leitner ugyanis a WTCC pilótát megelőzve diadalmaskodott amit az utolsó körös előzésének köszönhetett. Sokan próbálták meg ezt kedvencünkkel, de mint később bevallották, nagyon érződik a világbajnokság feelingje rajta, hisz egy milliméternyi helyet nem hagy és maximális elszántsággal védi pozícióját, úgy ahogy azt kell. A Roós András, Molnár Dániel, Báldi Gergő hármas végzett mögöttük, így a VSR büszkén könyvelhette el a futamon nyújtott teljesítményét. Az összesített eredmény alapján a VSR 530, a GTR-Masters 404, míg a HROC 265 pontot szerzett. Sajnálatunkra Michelisz Norbival nem sikerült interjút készíteni, de a későbbiekben biztos sor kerül rá.

Köszönjük minden résztvevőnek az eljövetelt és a parádés csatát! Meghívást kaptunk egy hasonló eseményre, ott jöhet a visszavágó! Találkozunk január végén!

A futamot az AAR TV jóvoltából az alábbi linken megtekinthetitek:
http://www.youtube.com/watch?v=H1tHuLjKnXI

A VSR-es srácok egyik legszebb pillanata:
http://www.youtube.com/watch?v=JnbgrxH-15A

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük