Taking too long? Close loading screen.

Az első sikeres Rally verseny

0

unnamed (18)Tim Gábor, gyorsasági autóversenyző, kétszeres Magyar Bajnok, már 2010 óra próbálkozik különböző rally versenyeken, minden évben részt vesz a Szilveszter Rally-n, de indult már több rallysprint versenyen. Idén, az általa épített Nissan Sunny GTi-vel már egy biztató eredményt ért el a Cered- Zagyvaróna MARB versenyen Timár Tamással az oldalán.

Már akkor érezhető volt, hogy kis szerencsével, és műszaki hibáktól mentes versenyen a dobogóra is felférhet a páros.

Idei második versenyük a Szirák – Vanyarc MARB futam volt, mely hazai pályának számított, hisz Tim vanyarci születésű, ismeri a szakaszt, ahol a versenyt rendezték.

Az autó ugyan nem lett erősebb, mint előzőleg, de műszakilag már sokkal megbízhatóbb volt, így a páros végig a határokat feszegetve, folyamatosan javulva versenyezhetett.

Az első három gyorsasági után már látszott, hogy három páros között dől el az V. kategóriájának (2000cc) győzelme. Az élen álló Lopatovszki Ottó – Radvánszky Gábor túl kemény falatnak bizonyult, de a második helyet végül sikerült megszerezni, Pénzes Csaba – Mészáros Sándor páros előtt 2,8mp-es előnnyel.

Így messze a legjobb eredményt érte el a páros, mely azt jelenti, hogy az autóban van potenciál, és a pilóta és navigátora is fejlődik. Az MNASZ Magyar Amatőr Rally Bajnokság összetett értékelésben ez az eredmény a harmadik helyet jelentette, így kétszer is dobogóra állhattak az eredményhirdetéskor.

A verseny után az autón komolyabb fejlesztéseket kell végezni, hisz az látható, hogy az első helyért még nem tudnak küzdeni. Az autó motorja, mely most 150LE, egy erősebb, majd 190LE-s verzióra cserélődik, és a keményített utcai futómű is komolyabb technikára lesz cserélve, persze amint ezt az anyagiak megengedik.

Természetesen Tim Gábor továbbra is gyorsasági versenyző marad, hisz az az Ő igazi terepe, de a jövőben újra fel fog bukkanni rally-s versenyeken, hisz ez a kettős kihívás komolyan fejleszti a képességeit.

Végezetül két videó a versenyről:
Tim Gábor – Timár Tamás Onboard V. gyorsasági

Szirák – Vanyarc Rally Crash + Pure Sound

Információk: www.timgabor.hu / www.apexracing.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük