Taking too long? Close loading screen.

Három bajnoki címet szerzett az Apex Racing 2014-ben!

0

unnamed (30)A 2013 alakult csapat, az első, építkező éve után, és maximálisan felkészüléssel vágott neki a 2014-es évadnak. Alig egy hónapja, Lévai Zoltán már bebiztosította az FIA Közép Európa Kupa (FIA CEZ) bajnoki címét, ami hatalmas siker az igen fiatal csapattól. Lévai egy S1600-as Suzuki Ignis-el győzelmet, győzelemre halmozott az idei évben.

Október 10-12. között a Hungaroring-en zárult a Magyar Gyorsasági Országos bajnokság, ahol az volt a kérdés, hogy Lévai Zoltán a nemzetközi cím után, a magyar bajnoki címet is megszerzi-e a kistúra F-1600-as kategóriában.

Mivel az autója egész évben nagy terhelést kapott, a csapat egy tartalék autót is rendelkezésére bocsájtott, egy hasonló felkészítésű Suzuki Swift S1600-as versenyautót. A pilóta mindkét autóval edzett, és már látható volt, hogy az Ignis már nehezen bírja ki az utolsó hétvégét. A hétvége során három versenyt teljesítettek a versenyzők. Lévai az időmérést megnyerte, és az első futamot magabiztosan vezette, ám három körrel a futam vége előtt egy apró alkatrész eltört a kocsijában, és kiállni kényszerült. Szerencséjére, a futam 75%-át teljesítette, így kapott pontokat, és megőrizte a bajnoki első helyét. Az Apex Racing másik pilótája, Merk József állt a második helyen, aki így megörökölte az első helyet, és idén már a második futamot nyerte az F-1600-ban.

A második futamra már a tartalék autóval állt rajthoz Lévai, és a Suzuki Swift S1600 kitűnően vizsgázott, az időmérés után, a második versenyt is magabiztosan nyerte az Apex-es pilóta, és ezzel megnyerte a Magyar Bajnokságot. Merk József a harmadik helyen ért célba, és esélye volt még a bajnoki második helyezés megszerzésére.

A harmadik futamra Lévai újra autót váltani kényszerült, és itt is a Swift-el indult. Az utolsó helyről indult, ám ez nem okozott gondot neki, és hamar az élre állt, és nagy előnnyel nyerte az idei utolsó versenyét. Merk József a verseny közepéig tartotta a második helyet, és ha itt ér célba, a bajnoki második lett volna. Ám az autója nem így gondolta, a hajtás megszűnt, és kiállni kényszerült.

Az Apex Racing a második évében így megnyerte az 1600cc-esek között a Közép Európa Kupát és a Magyar Bajnokságot is Lévai Zoltán személyében.

Az idén indult új magyar márkakupában, az RCM CUP-ban két Apex-es pilóta indult, Tim Gábor a bajnokság élén, 21 pontos előnnyel várta a szezonzárót. Csapattársa, az újonc Forrai Gábor a 9. helyért küzdött, és vezette a rookie értékelést.

Tim Gábor úgy kezdte a hétvégét, ahogy a csapat is várta tőle, megnyerte az időmérést. Forrai is jól teljesített, 12. lett a 19 fős mezőnyben.

A szombati első versenyen Tim Gábor győzelmét csak bajnoki riválisa, Hatvani Bálint veszélyeztette, aki végig támadta is az Apex-es pilótát. Tim megőrizte a vezetést a célig, és megnyerte az első versenyt, előnyét 26 pontra növelte. Forrainak már nem sikerült ilyen jól a verseny, a rajtnál megforgott és a szalagkorlátnak csapódott. Az utolsó helyről a 15. helyig tudott előre jönni a futam leintéséig.

A második futamon Tim a nyolcadik helyről rajtolt, és jól keveredett ki a rajt utáni kakaskodásból, és az első kört már harmadikként fejezte be. A futam második felére már az élen állt, és újra Hatvanival csatázott a célig, akinek a támadásait ismét kivédekezte, és a vasárnapi futamot is megnyerte. Egy futammal a bajnokság vége előtt megszerezte az RCM CUP bajnoki címét.

Forrai nagyon szép futamot teljesített, és a 15. helyről feljött a nyolcadik helyre, amivel övé lett a harmadik futamra a pole.

Tim számára már tét nélküli szezonzáró futam felemásra sikerült. Ugyan, hamar előre keveredett, már a második helyért csatázott, mikor beesett a fékpedálja és kipördült. A 11. helyről feljött a futam végére a 4. helyre, de fejben már a bajnoki címet ünnepelte. Forrai Gábor az utolsó futamon a 13. lett, mellyel megőrizte az összetett 9. helyét, és megnyerte a rookie értékelést.

Összességében, az Apex Racing amely kategóriában indította a pilótáit, ott 2014-ben bajnoki címet ünnepelt. Lévai Zoltán az FIA CEZ és Magyar Gyorsasági Bajnokság F-1600-as bajnoka, Tim Gábor pedig az RCM CUP győztese, mellyel megnyerte a kupa fődíját, 2015-ös Dubai 24 órás futamon indulhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük