Taking too long? Close loading screen.

Majdnem három győzelem a Truck Race hétvégén

unnamed (1)Hogy lehet majdnem három győzelmet szerezni egy hétvégén? Jogos a kérdés! Tim Gábor a Swift Cup Europe soron következő hétvégéjén vett részt, mely a 25 év után, a Hungaroring-re visszatérő Truck Race betétprogramja volt.

A több mint 30.000 kilátogató nemcsak Kiss Norbi vitézkedését, és hihetetlen sikereit figyelhette, a Swift Cup Europe mezőnye három versenyt teljesített a két nap alatt.

Tim Gábor az esős időmérésen száraz gumikkal próbálkozott, de nem jött be a számítása, nem száradt fel a pálya, és csak a második sorba kvalifikálta magát. Az első versenyen hamar az élre állt, és végig dominálta a futamot, már több mint 8 másodperces előnyt autózott ki, ami egy márkakupában hatalmas előnynek számít. A futamot végig vezette, egészen az utolsó körig, amikor a benzin az autójában ellibbent, melyet az autó számítógépe úgy érzékelt, hogy kifogyott az üzemanyag, és elvette a teljesítményt. Tim így folyamatosan lelassult, és csak a negyedik helyen csordogált a célba. Egy biztos győzelem csúszott ki a kezei közül.

Szombaton lezajlott a második verseny is, Gábor az ötödik helyről rajtolt, de már a futam felénél az élre állt. Egy Safety Car-os szakasz után is megőrizte a vezetést, és magabiztos vezetéssel megszerezte a győzelmet.

Vasárnap várt a mezőnyre a harmadik futam, Tim Gábor a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről indult. Lépésről lépésre, körről körre lépkedett előre, és a verseny hajrájában átvette a vezetést újra. Balogh Bence üldözte a célig, de nem talált már fogást rajta a 2014-es Swift Cup Europe bajnok.

Tim Gábor idén a bajnokság második felében csatlakozott a sorozathoz, 5 futamon indult, és ebből négyet meg is nyert, így a ponttáblázaton is előkelő helyet foglal el, 4. helyen áll a 38 eddigi induló közül.

A bajnokság szeptember végén fejeződik be, az ausztriai Red Bull Ring-en, ahol Gábor számára még van esély a bajnoki harmadik hely megszerzésére.

„Nagyon sajnálom, hogy az első versenyt nem tudtam az élen befejezni, de igazából senki nem hibázott, bőven elegendő üzemanyag volt az autómban. A többi versenyen már teli tankkal indultunk, ami ugyan plusz súly, de ezt be kellett vállalni, nem akartunk újra pórul járni. A második futamon Bernula Istvánnal volt nagyon szép küzdelmem, sikerült győznöm. A harmadik verseny újra szép küzdelmeket hozott, Balogh Bencével sokáig mentünk kilincs a kilincsen, mégis végig fair meccs volt. Élvezem ezt a sorozatot, nagyon jók az autók, és igazán nívós versenyhétvégéken vehetünk részt, ezt külön köszönöm a csapatomnak, és támogatóimnak, hogy erre lehetőséget adtak.” – zárta a hétvégét Tim Gábor.