Taking too long? Close loading screen.

Merk József az F-1600 Magyar Bajnok! Forrai futamgyőzelmet szerzett!

unnamed (2)A Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság utolsó hétvégéjére került sor szeptember 12-13 között a Hungaroring-en, ahol minden kategóriában három futamot rendeztek. Két kategóriában volt érdekelt az Apex Racing.

A kistúra F-1600-as kategóriájában Merk József a tabella élén várta az utolsó fordulót, megnyugtató 20 pontos előnnyel. A Swift Cup Europe bajnokság fordulóját is itt rendezték, kifejezetten a Magyar Bajnokság értékelésébe tartozó pilóták indultak, így most messze elmaradt a létszám a megszokott 25-26-os mezőnytől. A suzukis sorozatban Forrai Gábor indult az Apex Racing-nél.győzelem csúszott ki a kezei közül.

A kistúrásokra három időmérés és három verseny várt, Merk számára egy cél volt, az első két futamot megnyerni, és akkor az utolsó, dupla pontos versenyre már bajnokként készülhet. Az első időmérésen félig nedves pálya fogadta a mezőnyt, a csapat jól taktikázott, nem próbálkozott a slick gumikkal, esőgumin messze a legjobb 1,6-os pilótaként zárt a bajnoki éllovas.

Az első futamon Merk biztonsági autózást mutatott be, bevallottan, nagyon tartott egy esetleges kieséstől, semmilyen kockázatot nem vállalt. Azonban még ez is elegendő volt a kategória futamgyőzelemhez, ezzel már 22 pontos előnyre tett szert.

A második időmérést már száraz pályán tartották, itt is Merk volt a legjobb, jelentősen növelte az egykörös tempóját, de riválisai is gyorsultak. Merk József a második versenyen is taktikusan autózott, majd 10 másodperces előnyét a célig megtartotta.

Győztesként ért célba, és ezzel megnyerte a 2015-ös bajnoki címet!

Olyan teher volt Merk-en, hogy a bajnoki cím bebiztosítása után, teljesen más tempót autózott, felszabadultan versenyzett.

A harmadik időmérésen két másodpercet javított legjobb idején, majd a harmadik futamon majd fél perccel nyert, így a hétvége mindhárom futamát első helyen teljesítette, és a bajnokságot 26 pontos előnnyel nyerte!

Forrai Gábor egy héttel ezelőtt már belekóstolt a Swift Cup Europe bajnokságba, igaz akkor több mint kétszer ekkora volt a mezőny a Truck Race hétvégén. Ettől függetlenül nagyon szoros futamokat tartogatott a három futam.

Az időmérésen a harmadik helyet szerezte meg, jelentősen javítva a legjobb köridején, úgy, hogy a pálya még nem volt teljesen száraz. Az első versenyen még nem találta meg a tökéletes tempót, ugyan a futam végén volt esélye a dobogóra, de végül negyedik lett.

A második futam hozta el számára a nagy áttörést, végig jó tempót autózva a második lett, ám több pilóta időbüntetést kapott, így hivatalosan Forrai Gábor megszerezte élete első futamgyőzelmét.

A harmadik verseny is emlékezetes maradt számára, a rajtnál kiugrott, ezért boxutca áthajtásra büntették. A csapat tartotta benne a lelket és végig hajszolta a futamon. Minden körben a mezőny leggyorsabbja volt, és hátrányát jelentősen ledolgozta, több mint 20mp-es hátrányt 13mp-re faragta le a futamgyőzteshez képest, ami fantasztikus eredmény.

Az Apex Racing számára még nincs vége a 2015-ös szezonnak, ezen a héten már az Autodrom Brno a cél, ahol TWC (TourenWagen Cup) utolsó fordulóját rendezik.