Taking too long? Close loading screen.

Tim Gábor dobogón a BOSS Autoshow-n!

d106f380-543c-43e1-8d15-2e398850cedbEgy éve indult először Tim Gábor a Slovakiaring-en megrendezett Autoshow-n, mely nagyon hasonló esemény, mint a hazai Szilveszter Rally. A 2014-es versenyen Tim lecsúszott a dobogóról, akkor egy Suzuki Swift S1600-asal indult és ötödik lett az 1600-asok között. Idén egy kategóriával feljebb lépett, a 2 literesek közé nevezett egy Nissan Sunny GTi-vel, melyet évekkel ezelőtt maga kezdett építgetni. Az autó azóta jelentősen fejlődött, de valójában még nagyon messze van a kategória társaitól, főleg azoktól az autóktól, melyek az Autoshow-n indultak idén.

Főként gyári motorsportos R3-as autók alkották a mezőny 2000cc-es kategóriáját, 12 páros nevezett a versenyre 2 literesek között, és összesen majd kilencvenen. A pályát a Slovakiaring belső területén alakították ki, két nyomvonalon. Péntek este egy 4km-es szakasszal kezdtek a versenyzők, majd szombaton jött a hosszabbik pálya, három 11 km-es szakasz, melynek egy része murva volt.

Tim Gábor navigátora ismét Timár Tamás volt, aki szintén évek óta segíti az autó építését, jól ismerték minden porcikáját az autónak. Ez meg is látszott a versenyen, jóval bátrabban, és végig határon autóztak. Már az első, esti szakaszon sikerült a harmadik helyet megszerezni, és a cél egyértelmű volt, ezt valahogy meg kell tartani.

A három szombati szakasz egy kisebb megforgást, és egy apró ütközést eltekintve hibamentes volt, az autó megbízható és gyors volt. Ennek köszönhetően sikerült a párosnak megtartani a harmadik helyet. Tim Gábor így az év eleji Pétervására Rally abszolút győzelem után, már nemzetközi rally versenyen is dobogóra állhatott.

Különösen jó érzés volt, hogy olyan autóval indulhattunk, amit magunk építettünk. Ezt a Nissan-t már a harmadik éve építgetem, persze nagyon pici pénzből, de annál nagyobb lelkesedéssel. Lényegében ezen az autón tanultam meg azt, mi hogy viselkedik egy autóban. Nagyon hasznos! A versenyen tudtuk, hogy a modern autókkal nem sok mindent tudunk kezdeni, de mégis meglepetésként ért, hogy azért nem voltunk esélytelenek. A harmadik hely reális lett végül, bár a futam előtt ebben nem reménykedtünk. Nem szerencsénk volt, ez volt a tempónk. Végre sikerült kiküszöbölni a szokásos pályaautós hibákat, navigátorom, Timár Tamás nagyszerű itinert írt és mondott, nagyon jó volt a ritmusunk. Persze, egyértelműen a pályaautózásé továbbra is a főszerep, de már kezdem magam rally-snak is érezni, és úgy is felépíteni egy versenyt. A csapatom meglepett azzal, hogy végig támogatott a hétvégén, köszönöm az Apex Racing-nek és támogatóinknak, ez egy ünnep volt számunkra.” – foglalta össze a hétvégét a háromszoros magyar bajnok.