Taking too long? Close loading screen.

Megvan az Oculus Rift ára :(

oculus_rift_screenshot_20160106140103_1_originalNem nagyon öröm ilyenről írni, de a szimulátoros VR forradalom itthon az árak miatt valószínűleg elmarad és nem az Oculus Rift fogja megváltani a világot számunkra.
A mai napon a fejlesztők bejelentették a termék árát, ami az elemzők várakozásai szerint 4-500 dollár körül alakult volna. Nos az Oculus kicsit magasabbra tette a lécet, aminek köszönhetően a termék ára felkúszott egészen 699 euróra, amit még természetesen vásárlás esetén olyan apróságok is terhelnek mint posta és vám (27%) is terheli. Nem nehéz kiszámolni, hogy így a termékhez egy hazai játékos több mint 300.000 Ft-os áron juthatna hozzá.

Apróság, hogy különböző csillogó-villogó kiegészítéseket és egy XBOX One kontrollert (ezt minek?) is csomagoltak a Rift mellé, mivel ezek a játékosok számára nagyrészt felesleges.
Ráadásul a PC tulajdonosok számára a hardverek fejlesztése is elengedhetetlennek tűnik az Oculus Rift mellett, így ez az összeg még feljebb kúszik a vásárlóknak.

Szerencsére lesz alternatíva, így az elkapkodott vásárlás helyett mindenkinek azt tanácsolom, hogy várjon még a VR eszközök beszerzésével. Minden forradalmi technológia drágán szerezhető meg elsőre, de a későbbiekben az árak biztosan lentebb esnek majd.