Taking too long? Close loading screen.

Tim Gábor duplázott Szlovákiában!

unnamedKi lehet mondani, Tim Gábor karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, mely 2016-ban talán az egyik legnagyobb hazai túraautós siker lehet. A Skoda Octavia Cup nemzetközi mezőnye hiába erős, német, cseh, lengyel bajnokokkal, nem tudták Tim-et a Slovakiaring-en legyőzni.

Pedig nem a magyar pilóta volt a leggyorsabb, sem az időmérésen, sem a versenyeken nem Övé volt a legjobb kör, de a versenyezni, győzni akarás vitte előre mindkét futamon.

A pénteki időmérésen a csalódást keltő ötödik helyet szerezte meg, mely főkét a rakoncátlankodó kuplungnak lehetett betudni. Az Apex Racing szerelői egész éjjel dolgoztak az autón, és reggelre el is készültek vele. Az első, szombati futamon ez meg is látszott, sokkal jobban mozgott Tim autója. A futamon az utolsó körig küzdenie kellett, de végül egy remek manőverrel átvette a vezetést és győzött a riválisa, a cseh Tomas Pekar előtt.

A vasárnapi futamra sorsoláson döntötték el, hány pilóta áll fordított sorrendben a rajtrácsra. A 7-est húzták, így Tim Gábor a hetedik helyről indult. Talán élete legjobb rajtját vette a főversenyen, harmadiknak fordult az első kanyarban, majd a harmadik kanyarhoz érve már vezetett is. Az amerikai August Macbeth-el végig küzdöttek, oda-vissza előzésekkel szórakoztatták a nézőket. Tempójukon ez nem látszott meg, sikerült kisebb előnyt kialakítani többiek előtt.

Macbeth sokáig vezetett, de Tim kivárt a futam végéig, és az utolsó körökben átvette az első helyet és kivédekezte az amerikai pilóta támadásait. Nagyon fair és látványos küzdelem volt. Tim elsőként futott célba, és ezzel megszerezte az idei hatodik győzelmét, ami hihetetlen eredmény, hisz eddig nyolc futamot rendeztek.

A bajnokságban ezzel Tim jókora előnyre tett szert, mert Michal Vorba és Tomas Pekar, akikkel küzdött a bajnoki címért, nem szerepeltek kiegyensúlyozottan. A Skoda Octavia Cup befejező hétvégéje szeptember 9-11 között kerül megrendezésre, a csehországi Brno pályán.

Rengeteg, rengeteg pozitív, biztató üzenetet kaptam. Sokan jöttek hozzám a paddockban gratulálni, támogatni a szombati verseny után. Ez hatalmas motivációt adott a vasárnapi főfutamra. De a legnagyobb lökést az Apex-es srácok adták, akik egész éjjel szereltek nekem, meg kellett ezt hálálnom nekik. A második futam kicsit könnyebb volt, mert nem a közvetlen bajnoki riválisaimmal küzdöttem, tudtam hogy az amerikai srác, August nem fog olyan manővereket bevállalni, ami Őt vagy engem veszélyeztet. Nagyon gyors volt, de roppant fair is. Neki ez volt élete legjobb eredménye, nekem pedig az idei hatodik győzelmem. Úgy érzem top formában vagyok, szerintem idén sikerült a legtöbbet fejlődnöm. Már csak egy hétvége van hátra, amit kicsit sajnálok is, hisz minden alkalmat élvezek, amit az autóban tölthetek. De az is igaz, hogy anyagilag is jó, hogy a végéhez közeledünk, hisz minden alkalom ünnep egyben, hogy sikerült eljutnunk mindig a következő állomáshoz. Tudom, mindenki aki segít nekem erőn felül teljesít, hogy versenyezhessek, ezt szeretném bajnoki címmel meghálálni!” – foglalta össze Tim Gábor a hétvégét.

Videó összefoglaló és nyilatkozat a hétvégéről:

A Skoda Octavia Cup bajnokság állása két futammal a vége előtt:

Pos. Name Nat.
Points
1 Gábor Tim HUN 184
2 Tomáš Pekař CZE 140
3 Michael Vorba CZE 131
4 August Macbeth USA 80
5 Adam Rzepecki POL 74
6 Sebastian Steibel GER 57
7 Petr Fulín Jr. CZE 38
8 Jaromír Jiřík CZE 36
9 Tomasz Rzepecki POL 21
10 Tomas Enge CZE 18
11 Bohuš Šesták SVK 18
12 Radek Bareš CZE 9
13 Jakub Rejlek CZE 6
14 Filip Sladecka CZE 4
15 Tomasz Langmajer CZE 3
16 Richard Maixner CZE 2
17 Jiří Stránský CZE 2
18 Dalibor Gondík CZE 0
19 Olga Lounova CZE 0
20 Pavel Pups CZE 0
21 Jakub Klobasa CZE 0