X
    Categories: Sport

Kiss Nobert győzött, Tim Gábor a bajnok!

Az első futam törlése azt eredményezte, hogy a már 22 pontos előnnyel rendelkező Tim Gábor már matematikailag sem befogható, így számára már tét nélkülivé vállt a futam.

A bajnokság további helyezése azonban még nyitott kérdés volt, ifj. Ficza Ferenc Bárkovics Zoltánnal küzdött a második helyért, és Lévai Zoltán 3 pontos hátrányát akarta ledolgozni Takáts Ákossal szemben, mely az összetett ötödik helyet jelenthette.
A versenyt ezúttal már szabályszerűen indították, Tim megőrizte vezető helyét, mögé Kiss Norbert sorolt be, majd Bárkovics Zoltán és ifj. Ficza Ferenc következett.
A második körben egy hatalmas baleset-sorozat borzolta a kedélyeket, Laczkó Lehel próbált helyezkedni a pálya leggyorsabb részén, ám több autót is meglökött, végül négyen is kirepültek a pályáról. Laczkó Lehel mellett Takáts Ákos is feladni kényszerült a versenyt, de súlyosan sérült Nagy Dániel és Fáczán Zsolt autója is.

A safety car két körig maradt a pályán. Az újraindításnál Kiss Norbert jól kapta el a rajtot, és megelőzte Tim Gábort, a helyezkedésnél ifj. Ficza pedig elment Bárkovics mellett.
Az élen a célig nem is változott a helyzet, Tim hiába kereste a helyet Kiss mögött, az nem hibázott, és jól védekezve megnyerte az utolsó idei versenyt, ezzel is bizonyítva, nem véletlen, hogy a nemzetközi mezőnyben is az egyik legsikeresebb magyar pilóta.
Tim a második helyen már bajnokként örülhetett, ifj. Ficza támadta ugyan, de neki a harmadik hellyel kellett beérnie. Bárkovics a negyedikként érkezett, ezzel megtartotta az bajnoki ezüstöt.
Az utolsó körben egy újabb baleset történt, a másik Diamond versenyző, Lackó Levente próbált meg egy lehetetlen előzést, összeakadt Lévai Zoltánnal, akin kiforogva kiütötte a pályáról Mészáros Gábort.
Tőzsér Áron az utolsó körben egy szép előzéssel három helyet javítva az ötödik lett, ezzel a bajnokság negyedik helyét szerezte meg. Lévai Zoltán az utolsó futamon javította pozicióját, és ez a bajnoki ötödik helyet jelentette.

A 2011-es bajnokság végeredménye:
1. Tim Gábor – 203 pont
2. Bárkovics Zoltán – 178 pont
3. ifj. Ficza Ferenc – 170 pont
4. Tőzsér Áron – 108 pont
5. Lévai Zoltán – 87 pont
6. Takáts Ákos – 80 pont

Forrás: suzukikupa.hu

Toya: Szimulátorozás, régi játékok gyűjtése és egy állandó kiállítás létrehozásának álma. http://www.hsw.hu http://jatekmuzeum.blog.hu
Related Post