Taking too long? Close loading screen.

Honda Civic Challenge : R3 és R4

0

focikk_honda_r3Megvan az első futamgyőzelme a VSR-nek a Honda Civic Challenge 3. fordulóján! A 3. fordulót Hollandia egyik leghíresebb pályáján, a Zandvoorti aszfaltcsíkon rendezték. VSR-t ezúttal két pilóta képviselte, Molnár Dani és Leitner Norbi.

Az időmérőn Leitner Norbi a 4. helyet szerezte meg, míg Molnár Dani a 17. helyet. A gyakorlás során kiderült, hogy a gumikat nagyon eszi a pálya, ezért a taktikánk az volt a versenyen, hogy spóroljunk minél többet az abroncsokból. Az első versenyen Norbi jót rajtolt az első kanyarig a 3. helyig jött fel, majd az előtte lévő két versenyző ugyanabban a kanyarban lecsúszott az ideális ívről és meg tudta őket előzni, így az első körben átvette a vezetést. Molnár Dani az első körökbe nem unatkozott ugyanis a mezőny közepéről indult ahol sosem unatkozni. Ám Danit ez nem érdekelte és feljött egészen a 7. helyre a verseny elején. Közben Norbi sikeresen lerázta az üldözőit, így már csak a gumikat kellett beosztania, hogy kibírja a futamot.  Végül 3 másodperces előnnyel sikerült megnyernie az első futamot! Sajnálatos módon, nem volt teljes az öröm a VSR csapatba, mivel Danit egy programhiba miatt a játék visszasorolta a mezőny végére egészen a 22. helyre, ezért a második futamon is onnan kényszerült elrajtolni.

A második verseny nem igazán alakult jól a csapatunk számára. A rajt után Norbi balesetbe keveredett egy riválisával és megsérült az autója. Emiatt nem igazán tudott elég jó tempót menni, de így is sikerült a 9. helyről az 5. helyig felküzdenie magát. Közben Daninak sikerült felzárkóznia elég szépen a 22. helyről. Végül a futamot a 15. helyen sikerült befejeznie.

Összességében elmondható, hogy ez a hétvége nagyon jól zárult, mivel Leitner Norbi átvette az egyéni bajnokságban a vezetést.

A 4. fordulót az amerikai Mid-Ohioi versenypályán rendezték. Rendkívül nehéz pálya volt, mivel a dombokkal teletűzdelt aszfaltcsík nagyon dobálta a feszes futóművű Civicet. VSR csapatát ezúttal csak Leitner Norbi képviselte. Az időmérő nem igazán sikerült jól és csak a 9. helyet sikerült megszerezni.

Az első versenyen Norbi az első körben feljött egészen a 6. helyig, majd a következő körben újabb helyet sikerült javítania egy ellenfél hibája miatt. A 4. körben becsúszott egy kis hiba és a szoros mezőny miatt 2 ember megelőzte őt. Végül nagy csaták árán sikerült visszakapaszkodnia az 5. helyig. A második versenyen az 5. helyről indult Norbi. Az előtte lévő ellenfelek hibázásai miatt a 6. körben már az élen találta magát és nem is engedte ezt a pozíciót ki a kezei közül, ezzel megszerezve a bajnokságban a 2. futamgyőzelmét! A Mid-Ohioi hétvége után Leitner Norbi tovább növelte előnyét a bajnoki pontversenybe, már 20 ponttal vezet a 2. helyezett Rob Hermans előtt. Csapatbajnokságba a 3. helyen áll a legjobb VSR-es csapat. Itt 20 pont hátránya van a Toldi Balázs és Leitner Norbi által képviselt duónak.

Egyéni bajnoki állás

Csapatbajnoki állás

Legközelebb a Simracingpro.com bajnoksága egy Forma-1 által igen jól ismert pályára látogat el, mégpedig a brazíliai Interlagosba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük