Taking too long? Close loading screen.

Hat győzelemmel megvan bajnoki harmadik hely!

unnamed (3)Az idei év második felében döntött úgy Tim Gábor és menedzsmentje, hogy sorozatot vált, és ugyan vezette az RCM CUP-ot, inkább a Swift Cup Europe-ban folytatta az idei évet. Az FIA által is hivatalosan jóváhagyott Swift Európa Kupa nemzetközi sorozatában vett részt a magyar pilóta, igaz a hat hétvégéből álló sorozat első feléről lemaradt.

Az utolsó három hétvégén, összesen hét futamon indult az új építési Suzuki Swift-el, mellyel nagyon hamar megtalálta a közös hangot. Tim Gábor első hétvégéje, a 2015-ös sorozat negyedik helyszíne volt, az ausztriai Salzburgring-en. Lényegében tökéletes hétvégét zárt a fiatal pilóta, megnyerte az időmérést, majd minkét futamot a 28 fős mezőnyben.

A második versenyhétvégéje a hazai Hungaroring-en szintén jól sikerült, igaz nem száz százalékosan. A Truck Race betétprogramjaként három versenyt rendeztek a Swift Cup Europe-nak. Tim megnyerte az időmérést, és az első versenyt is magabiztosan vezette, ám üzemanyag ellátási gondjai akadtak, és az utolsó körben hárman is megelőzték. Ezek után már nem állíthatta meg semmi, a maradék két versenyt megnyerte a nagyszámú hazai közönség előtt.

Így érkezett el az utolsó helyszínre Tim Gábor, ahol matematikai esélye volt a bajnoki harmadik helyre, igaz, kiemelkedő teljesítményre volt ehhez szüksége. Újra 28 fős mezőny gyűlt össze a spielbergi helyszínen, a meseszép Red Bull Ring-en.

Vasárnap rendeztek minden fontosabb eseményt, így reggel az időmérést, majd délután a két versenyt. Tim Gábor a 20 perces időmérés felénél állt az élre és nem is engedte ki a kezei közül pole-t a kvalifikáció végéig, így első helyről indulhatott az első versenyen.

A szép számú kilátogató előtt rajt-cél győzelmet aratott, lényegében számára egy eseménymentes versenyen. Már a rajtnál sikerült kiszakítania az üldözőbolyt a szélárnyékából, és a célig 8 másodperces előnyt épített ki a 12 körös versenyen.

„Tudtam, hogy az első kör lesz a döntő, ha el tudok lépni, akkor a többiek egymással lesznek elfoglalva, és akkor lesz esélyem kiépíteni egy kis előnyt. Ez sikerült is, lényegében a második körtől nem is láttam senkit a tükrömben. Végig figyeltünk arra a csapattal, hogy meglegyen a leggyorsabb kör is, hisz ez is plusz pont, ami kellhet a végelszámoláskor. Kívülről könnyűnek tűnhetett, de végig a határon mentem, csak az utolsó néhány körben kezdtem spórolni.” – nyilatkozta Tim a futam után.

A második versenyen fordult a rajtrács, ez a nyolcadik helyet jelentette. Tim Gábor jól indult, a hetedik helyre jött fel az első körben, azonban jóval nehezebb dolga volt, mint az első versenyen. Körről körre lépkedett előre, de a 12 körös verseny véghajrájára sikerült csak a dobogós helyekért küzdenie. A 10. körben át is vette a vezetést, amit sikerült megtartania a célig, egy nagyszerű futamon.

A hét futamon szerzett hat győzelemmel, három pole pozícióval és két leggyorsabb körrel 140 pontot gyűjtött a bajnokságban, ezzel megszerezte a bajnoki harmadik helyet!

„Nem gondoltam, hogy egy fél szezonnal meglehet egy dobogós hely az évad végén, de egyszerűen ezzel az autóval minden tökéletes volt. A csapat nagyszerű munkát végzett, nagyon jó beállításokkal könnyítették meg a dolgom idén. A hét futamból akár hét győzelem is lehetett volna, de így utólag ez már lényegtelen, ez a harmadik hely a maximum ami idén elérhető volt. De nagyon sokat ér és jelent számomra ez a bajnoki harmadik hely! Köszönöm mindenkinek akinek szerepe volt, és segített ebben!” – zárta az idei évét Tim Gábor.

A magyar pilóta menedzsmentje számára most jön az az időszak, hogy megtalálják a jövő évi irányt, hol folytatja a háromszoros magyar bajnok. Egyértelműen egy nemzetközi bajnokság a fő cél, és persze az ehhez szükséges háttér megteremtése.

 

Web:
www.timgabor.hu