Taking too long? Close loading screen.

Szlovákiában folytatja Tim Gábor

unnamedTim Gábor karrierje legnehezebb szezonját teljesíti, ami természetes is, hisz a háromszoros magyar bajnok autóversenyző ebben az évben kapta meg a lehetőséget, hogy egy nemzetközi márkakupában mutassa meg tehetségét.

A Skoda Octavia Cup a negyedik helyszínre látogat el, a hétvégén a Slovakiaring-en csap össze a mezőny. Az a mezőny, amit jelenleg ural Tim Gábor, hisz 22 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot. Hozzá kell tenni, hogy előnye csökkent, ami főleg a rendkívül szűkös anyagi háttérnek, és a tesztek hiányának köszönhető.

Az Apex Racing pilótája az eddigi hat futamból (minden helyszínen két versenyt rendeznek) négyet megnyert, de továbbra is ezen a szinten kell teljesítenie, ha meg akarja tartani a bajnokság vezető pozícióját.

A Slovakiaringen pénteken rendezik az időmérést, majd szombaton és vasárnap is egy verseny vár a közel 20 fős mezőnyre.

„Új fejlesztések érkeznek a kocsihoz, melyet a kupa szervezői küldtek, ezeket még ki kell tesztelnünk. Ebben nagy a hátrányunk, főleg a cseh pilótákkal szemben, hisz Ők sokkal hamarabb jutnak mindenhez. Persze, aki megteheti, az le is teszteli az újdonságokat. Az autó erősebb és jobban irányítható lesz, ez nem fog gondot okozni, gyorsan alkalmazkodom, de persze a beállításokat hozzá kell ehhez igazítanunk. Erre lesz kis időnk csütörtökön. Nagyon várom a hétvégét, mert szeretem ezt a pályát, gyors, de mégis technikás. Szeretném az előnyömet legalább megtartani, de titkon bízom abban, hogy akár növelhetem is. Az utolsó hétvége majd a csehországi Brno pályán lesz, az az ellenfeleimnek ismét hazai pálya, oda kelleni fog az előny.” – nyilatkozta Tim a hétvégi megmérettetés előtt.

A bajnokság állása a Slovakiaring előtt:

1. Tim Gábor (HUN) 134 pont
2. Tomáš Pekař (CZ) 112 pont
3. Michael Vorba (CZ) 101 pont
4. Adam Rzepecki (PL) 52 pont
5. Sebastian Stiebel (DE) 51 pont
6. August Macbeth (USA) 47 pont
7. Jaromír Jirik (CZ) 36 pont
8. Petr Fulín Jr. (CZ) 32 pont
9. Tomáš Enge (CZ) 18 pont
10. Bohuš Šesták (SK) 14 pont
11. Radek Bareš (CZ) 9 pont
12. Tomasz Rzepecki (PL) 5 pont
13. Filip Sládečka (SK) 4 pont
14. Lukáš Langmajer (CZ) 3 pont
15. Jakub Klobása (CZ) 0 pont
16. Olga Lounová (CZ) 0 pont
17. Dalibor Gondík (CZ) 0 pont
18. Richard Meixner (CZ) 0 pont
19. Pavel Pups (CZ) 0 pont