Taking too long? Close loading screen.

roadtorcmAz idei nyáron útjára indul az RCM Motorsport és a Virtual SimRacing közös projektje, a Road to RCM. A program elsősorban azon tehetségekhez szól, akiknek nincs olyan anyagi háttere, ami elég lenne a magyar autósportban való részvételhez. Az alap elgondolás idehaza teljesen új és egyedi alapokon fekszik. Közösségi finanszírozás. Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a versenyzés nem olcsó és támogatókat sem olyan könnyű találni. Azonban, hogyha mindenki azonos összeggel lép be és egy megfelelően előkészített és megszervezett válogatón keresztül autóba ül, akkor biztos lehet a képességeiben, és abban hogy nem fog kudarcot vallani. Egy bemutatkozó futam mindenkire nagy hatással lehet: csapatokra, szponzorokra, nézőkre. A cél, hogy otthonról, a fotelből kikerüljön egy ember az RCM Cup szezonzáró futamára, Brno-ba. A több lépcsős selejtezők folyamán különféle feladatokkal kell szembenézniük a versenyzőknek. Az alapja a szimulátorozás. Ezután lesz ügyességi/erőnléti feladat, virtuális versenyzés más versenyzők ellen, teszt írás és végül teszt vezetés. A helyszínek között pedig olyan helyek is szerepelnek, mint például az RCM Motorsport főhadiszállása. Itt az egyik forduló is lesz, ahol az RCM Cup és Motorsport vezetői is tiszteletét teszik és segítenek a pilótáknak a feladatok során.
Természetesen egy teszt nem elég a sikerhez. A győztes még az éles futam előtt 3 napot tesztelni is fog az autójával, hogy Brno-ban tényleg már csak az ívek és a féktávok begyakorlása legyen a legnagyobb gond.

A selejtező első köre több programmal fut, hiszen a cél az, hogy, a lehető legjobb versenyzőt találjuk meg. Kettő szimulátorral is megmérettetheted magad. Név szerint: Assetto Corsa és Race 07. Természetesen nem kell mindegyikkel menni, de van rá lehetőséged, hogy akár mind a kettő játékkal kvalifikáld magad. Ebben az esetben a legjobb helyen végzett eredményed számít.

A korhatárnak csak alsó limitje van, mégpedig a 12 év. Felső nincs!

Nincs más dolgod, mint beülni a fotelbe és elindulni otthon! Minden további infirmációt megtalálsz a www.roadtorcm.hu weboldalon!  Addig is kövessetek minket Facebook oldalon virtualsimracing néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük