Taking too long? Close loading screen.

Kiss Norbi az Európa-bajnokság élén várja Nogarot!

0

20140608_1Szombat éjjel váltót cserélt a csapat Norbi kamionján, majd az időmérőn nekivágtunk a Pole-nak, de az utolsó szektorban nem lehetett megverni a hazai versenyzőt, Albacetet, így Norbi második lett.
Beni kamionja jól működött, és az ifjú pilóta be is jutott vele a Super Pole-ban, ahol a nyolcadik helyet szerezte meg.

Beni rajtja jól sikerült, nyolcadiknak fordult, majd végig Reinert nyomában autózott, de nem volt lehetősége támadni, ráadásul a fordított rajtrács miatt a második futamon Pole-t ért a helyezése, így inkább óvta a gumikat, és bejött a nyolcadik helyen.
Norbit a rajt utáni első kanyarban meglökte hátulról Hahn, emiatt elment mellette Bösiger, akitől még visszavette helyét Norbi, de Albacetet csak a futam végére érte utol, így előzésre nem volt lehetősége, a második helyen intette le a kockás zászló.

A második futamban a Pole-ból rajtolva Beni az első kanyarban összeakadt Reinert-tal, emiatt megelőzte egy Buggyra, ezután pedig a váltója kezdett el rendetlenkedni, így visszaesett a hatodik helyre. Onnantól már tudta tartani a tempót az előtte haladó pilótákkal, lelépett üldözői elől, és behozta kamionját a hatodik, 5 Eb pontot érő helyen. Beni a hétvégi eredményével feljött a bajnokság kilencedik helyére.
Kiss Norbi a hetedik helyről kezdte a második futamot, és folyamatosan jött fel, egészen a harmadik helyig, ahol Vrsecky autózott előtte. Rajta fennakadt picit Norbi, jól védekezett a Buggyrás, de az első hibánál bebújt neki pilótánk, és átvette a második helyet.

Az élen haladó Hahn már akkora előnnyel vezetett, hogy nem volt esély utolérni, így Norbi a hétvége folyamán negyedszer is a második helyen végzett.

Kiss Norbi Navarrában minden futamon dobogón állt – mindegyiken második lett -, 48 Eb pontot szerzett, ami azt jelenti, hogy – a csapat történelmében először – Kamion Európa-bajnokság éllovasaként várhatja a következő, Nogaroi versenyhétvégét!

Forrás: OXXO Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük