Taking too long? Close loading screen.

Most-ban már az első napon Európa-bajnoki pontokat gyűjtöttünk!

0

Mivel a Smolenski nagy karambol után nem volt lehetőség tesztelni az újjáépített kamiont, a pénteki edzéseken próbálta ki először a csapat, hogy minden rendben van-e. Persze egy ekkora ütközés után sosincs minden rendben, így pénteken a beállításokat finomítottuk, majd éjszaka ki kellett cserélni néhány alkatrészt. A szombat reggeli Warm Up-on már gyorsultunk, az időmérőn pedig bejutva a Q2-be a 10-ik helyen kvalifikáltuk magunkat az első futamra.

A rajt nem sikerült jól Norbinak, mert a kigyorsításnál problémái voltak, ez persze az egész versenyre rányomta a bélyegét, hiába esett rá az előtte haladóra féktávon, nem tudott előzni – mindössze egyszer egy bravúrosat, ráadásul a szervó is rosszalkodott, végül a 9-ik helyen intette le Norbit a kockás zászló, s ez a helyezés 2 Eb pontot jelentett.

A második rajt jobban sikerült, ráadásul az élen haladó Mika az első kanyarban keresztbe fordult, így hatalmas kavarodást okozott a mezőnyben. Norbi egész jól jött ki belőle, a 6-ik helyre került, és tartotta is sokáig, egyedül a kavarodásban hátulra került Hahn tudott elmenni mellette. A futam vége felé Norbi megpróbálta megelőzni Blaise-t, de összeütköztek, hárman elmentek mellettük, így Blaise-t megelőzve is visszaestünk a 9-ik helyre, amit már meg tudott tartani pilótánk, újabb Eb pontokat begyűjtve. Még mindig a kigyorsításnál voltak gondok, és a szervó sem működik tökéletesen.

Nehéz napon vagyunk túl, most mentünk először az újjáépített kamionnal, kijöttek még olyan hibák, melyeket csak éles helyzetben lehet észrevenni, most a csapat azon dolgozik, hogy holnap stabilabb legyen a kamion, és jobban tudjunk vele versenyezni.

Csapattársainknak sem ment jól a mai napon, Alexander Lvov 15-ik, majd 12-ik lett, Frankie Vojtisek az első futamban műszaki hiba miatt kiállt, a másodikban a 13-ik helyen végzett.

Forrás: OXXO Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük