Taking too long? Close loading screen.

Vasárnap is győzelem Jaramában!

0

Miután szombaton megnyertük a második futamot, a csapat ünneplés helyett nekilátott rendbe hozni a kamiont, kicserélni a törött elemeket, és megoldani azokat a beállításokat, amiket pilótánk, Kiss Norbi kért vasárnapra. A srácok késő éjszakáig dolgoztak, s az új beállítások eredménye már a reggeli Warm Up-on megmutatkozott, Norbi sokkal stabilabbnak érezte az autót.

A időmérőn csak egy gyors kört futott, amivel a 7-ik helyen kvalifikálta magát az első futamra.

A rajtot jól kapta el Norbi, a hatodik helyen autózott, s kezdett felzárkózni az előtte haladó három Renault-ra. A futam vége felé eltört egy stabilizáló alkatrész, emiatt Norbi lelassult, de szerencsére csak egy ellenfele tudta megelőzni, így bejött a 7-ik helyen. Ez a második futamon első soros rajtot jelentett, s a többi csapat folyamatosan kérdezgette: ma is ti nyertek? Mi reméltük, hogy igen, a tempónk megvan hozzá, csak egy jó rajt kell!

A rajtot megint jól kapta el Norbi, átvette a vezetést, és körről-körre növelte előnyét a mögötte haladó Lackoval szemben, akinek a nyakán Albacete és Hahn autózott. Nem tudtak közelebb kerülni Norbihoz, egészen az utolsó előtti körig, amikor Norbi aggódva közölte rádión:

„Srácok, valami hatalmas baj van, csörömpölés jön a motorból vagy a váltóból, nem hangzik jól!”

Mindenkiben megállt az ütő, de mivel kintről nézve nem látszott semmi, se füst, se más, Jobbágy Ákos csapatfőnök nyugodt hangon közölte Norbival:

„Mi nem látunk semmit, menj nyugodtan tovább!”

Persze Norbi sem állt volna meg, mint utólag mondta, csak akkor áll meg, ha megadja magát az autó…

Nagyon feszült két kör volt, de Norbi tartotta magát, s megnyerte a futamot, így ezen a hétvégén másodszor szólt a Magyar Himnusz.

Mint később kiderült, az egyik plusz súly szakadt le félig a kamionról, s az adta a furcsa hangot!

„Nagyon jó hétvégén vagyunk túl – kezdte a riportot Norbi -, végig jól működött az autó, köszönöm a srácoknak a rengeteg munkát, két éjszakát átdolgoztak, hogy tudjak versenyezni, ráadásul fantasztikusan összerakták a kamiont. Jól működtek a fejlesztések, sokat gyorsultunk még a délelőtti futamhoz képest is, látszott, hogy nem tudnak utolérni, illetve közelíteni az ellenfeleink. Mindkét napon futamot nyertünk, nagyon boldog vagyok és hatalmas öröm volt az egész csapatnak, kellett már ez a siker, azt gondolom megdolgoztunk érte, nem csak itt, Jaramában,hanem egész évben!”

Ami még egy fontos momentuma volt a hétvégének, hogy a többi csapat ugyanúgy örült a sikerünknek, ugyanúgy jöttek gratulálni, mint tavaly ilyenkor, nyoma sincs már az idény eleji tartózkodásnak, ellenségeskedésnek. Látták, mennyit dolgoztunk egész évben, mennyi problémánk, nehézségünk volt, s ők is azt gondolják: megérdemelik a sikert!

Forrás: OXXORacing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük