Taking too long? Close loading screen.

Dobogót hozott Ausztria!

0

8v1b2080Ez nagyon kellett, húúú, de nagyon! Az első futam 14. helye után, egy ordas rajttal Michelisz vezette a második futamot. Egészen az első kanyarig. A Chevy tarthatatlan erővel bír jelenleg mindenki számára, az angol Nash kedvesen kikerülte a magyar hőst. Nem megelőzte, kikerülte. Van különbség.

Ez az egyik legdurvább erőpálya, itt szinte csak a motorerő számít. Láttuk. Az első futamban a három Honda Norbival együtt a végéről startolt, Norbi 14., Monteiro 13., Tarquini 12. lett. Nem rossz ez az eredmény, ha az első 10 versenyzőt kivesszük előlük. Utánfutóként nem sok mondás van erre a futamra, potyogtak előlünk a sporttársak, de a pontszerzésre nem volt esély. Norbi vigyázott az autóra, nagyon okosan, jól tudta, a második helyről indul, kell az autó. És milyen jól csinálta.

Tény, a Honda csapatnak erről a pályáról nem sok infója volt. Ok, semennyi. Ahogy most állunk sok infó nem is kell, elég nézni, ahogy a Chevyk kerülgetik a mezőnyt. Nincs küzdelem, nincs gyepálás, tolnak egy ötödiket, beletúrnak a hajukba és kikerülnek bárkit mosolyogva. Tuti szól bent a rádió, pörög a klíma, állítólag a legmenőbbek már elektromos tetőablakban is gondolkodnak. Bárhogy súlyozhatják, ezt a mezőnyt, bizony így marad. Körönként egy, másfél másodpercet adott Muller az elejének úgy, hogy a tízedik helyről rajtolt. Valamit nagyon tud Yvan, ezt adjuk meg neki. Mind a két futamon hatalmasat ment. Kétszer ért föl a második helyre a középmezőnyből. Ha van még egy kör meg is nyeri.

Tarquini most nem tudott domborítani, az egész hétvégén szenvedett, beleszürkült a középmezőnybe. Monteiro még tartotta magát Norbi mögött a harmadik helyen, aztán pár kör alatt megérkezett Muller és nem volt mese, csápolhatott ő is, Norbi is. Puszi, helló, szevasz!

Az egész hétvége nyomott hangulatban telt, a szombati parákat tudjátok, rommá lettünk büntetve, idegtépő volt az egész szombat és erre tessék, valaki csak döntetlenre focizik ott fönt. Michelisz és a csapat büszke lehet magára, alig volt esély, de csak sikerült egy kis fényt vinni a sötétségbe.

És a másik fontos dolog, jó volt Kocsi-szan is! És ez is fontos. Hiba nélkül túrta a kilométereket, a defekt nem az ő sara volt. Tényleg „csak” egy kis erő kellene és a mezőny fölé nőhetne a Honda, de addig még kell tornázni nagyokat. Norbi ismét megmutatta kvalitásait, jó volt látni, hogy sikerült megverni a két gyári autót és még vagy húsz másikat. Putty! Ez így volt! Megyünk haza egy újabb tapasztalattal és egy újabb szép eredménnyel.

Forrás: Zengő Motorsport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük