Taking too long? Close loading screen.

Vasárnap mindkét pilótánk pontot szerzett!

0

20130602_12A vasárnapi időmérőn Kiss Norbi második, Major Beni 14. időt futott. Az első futamban Norbi megtartotta pozícióját, másodiknak fordult, majd 6-7 körig folyamatosan támadta az élen haladó Albacetet, de nem akadt lehetősége előzni, kockáztatni pedig nem volt értelme, hisz jól nem jöhetünk ki ütközésből, ez tegnap kiderült. Norbi tehát maradt a második helyen, ami hatalmas eredmény számunkra, hiszen nem csak a tavalyi Európa-bajnokot utasítottuk magunk mögé, hanem 1 kivételével a komplett mezőnyt, ráadásul 15 Eb pontot ér a második hely.

Beni futama kalandosabbra sikerült, a rajt után ketten megelőzték, de nem hagyta magát pilótánk, visszaelőzte őket, majd végig próbálkozva a futam vége felé még egyet tudott előzni, s a közvetlen előtte haladó Janiecet már nem támadta, ugyanis a csapat szólt rádión, hogy büntetés vár a francia versenyzőre, ezzel Beni a 12. helyen végzett.

Ezen a futamon a csapatbajnokságban a harmadik helyen végeztünk az érte járó kupát Jobbágy Ákos csapatfőnök vette át.

A második futamon Norbi a 7. helyről rajtolt, Albacete megelőzte őt, de most visszatámadott Norbi, visszavette helyét a spanyoltól, majd még egyet tudott előre lépni. Ott már komoly vonatozás alakult ki, Vrsecky, Oestreich, Reinert,Hahn, Norbi és Albacete egymás lökhárítóján autózott, de előzésre nem volt lehetőség. Reinert a célegyenesben beforgatta Oestreich-ot, aki ott is maradt az út közepén, a többiek pedig elmentek mellettük, így Norbi már 4. volt, amit tartott a futam végéig, újabb 7 pontot gyűjtve.

Benit a rajtnál szabálytalanul előzték, de sikerült visszaküzdenie magát, majd közelített a 10. helyen álló Frankie-re, akit az utolsó kör utolsó kanyarjában egy fantasztikus manőverrel megelőzött, így ifjú pilótánk 10. lett, és újabb Európa-bajnoki pontot gyűjtött be.
A csapatbajnokságban ismét a 3. helyen végeztünk, a kupát ezúttal versenymérnökünk, Bakó Csabi vette át.

A hétvégével összességében elégedettek vagyunk, Norbi végig a top 3-ban autózott, az időmérőkön első majd második lett, és dobogón állt mindkét első futam után, még akkor is, ha a szombati 3. helyét igazságtalanul elvették tőle. Beni végigharcolta mindkét napot, rengeteget előzött, sokat tanult a 4 futam alatt, és a második versenyhétvégén is Eb pontot szerzett.

Két hét múlva Nogaro, ahol idén már jártunk az MAN teszten, nagyon várjuk a folytatást!

Forrás: OXXO Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük