Taking too long? Close loading screen.

Dupla Tim Gábor siker a hétvégi futamon

0

A hétvégén a nyári szünet befejeztével ismét találkozott a Magyar Gyorsasági Bajnokság mezőnye, ezúttal a Pannónia-Ringgen. A versenyt a szerencsések online is követhették, akár oldalunkon is, de azok számára akiknek nem volt erre lehetőségük egy rövid összefoglalót adunk a Suzuki Bio Kupa szombati és vasárnapi versenyeiről.

Szombat
A rajtot Tim Gábor kapta el a legjobban, elment Bárkovics mellett. Tőzsér kiugrott a rajtnál, így hiába autózott az első kettő mögött közvetlenül, fel kellett adnia 3. helyét, hisz áthajtásos büntetést kapott.
Ifj. Ficza Ferenc pillanatok alatt átverekedte magát a mezőnyön, sorra futva a legjobb köröket. A verseny utolsó köreire felért az egymással küzdő Tim-Bárkovics párosra, sőt pár kanyar erejéig az élre is állt.
Tim azonban nem engedte az ellenfeleit sokáig első helyet autózni, azonnal visszavette a vezetést, és meg is tartotta azt az utolsó körig. Bárkovics az utolsó körben még egy előzést megkísérelt, ám elmérte a féktávot és nagy sebességgel Tim autójába ütközött.
Tim azonnal bal hátsó defektet kapott, és visszacsúszott a második helyre. Bárkovics elsőként haladt át a célvonalon, Tim befejezte a versenyt, ifj. Ficza egy kicsúszás után a harmadik lett.
Bárkovics manőverét később szabálytalannak minősítették, és 20 másodperces büntetéssel sújtották. Tim Gábor ezzel az idei ötödik győzelmét szerezte a hét futamból és tovább növelte előnyét Bárkoviccsal szemben.  Takáts Ákos végzett a negyedik helyen, Deák Vincent és Laczkó Lehel előtt.
Ifj. Ficza bajnoki esélyei életben maradtak a harmadik hellyel, igaz hátránya már tetemes.

Vasárnap
Az első helyről Csík János várta a rajtot, köszönhetően a nagyszerű 8. helyének a szombati futamról. A második helyről azonban Lévai Zoltán jobban rajtolt el, és elsőként kanyarodott, sőt kezdett eltávolodni a mezőnytől. Tim Gábor is jól indult a nyolcadik helyről, és negyedik helyen fejezte be az első kört, de hamar felkapaszkodott Bárkovics és ifj. Ficza is. A meglepetés ember Tőzsér Áron volt, aki a mezőny végéről ismét az élmezőnybe ugrott előre.
Tim körről körre haladt előre, és a 4. körben utolérte, majd megelőzte Lévai Zoltánt. Ifj. Ficza Ferenc már nem tudott ilyen gyorsan átlépni Lévai-n, így mire a második helyre lépett, Tim előnye több, mint két másodperc volt. Pár körrel később Tőzsér és Bárkovics is megelőzte Lévai-t, ám Tőzsér lassan lehagyta Bárkovicsot, és tetemes előnyt épített ki a 3. helyen.
Az élen nem sokáig örülhetett az első helynek Tim Gábor, hisz ifj. Ficza körönként 6-7 tizedet javítva, fokozatosan érte utol, sőt az utolsó 3-4 körben már folyamatosan támadta az első helyen haladót. Azonban Tim Gábor-t ezen a hétvégén szinte lehetetlen volt megelőzni, így fair csatában ifj. Ficza a második helyen végzett. Tim Gábor ezzel az idei nyolc futamból 6-ot megnyerve tovább növelte bajnoki esélyeit, hisz a PannoniaRing-en szerzett dupla győzelmével növelte előnyét a bajnokságban.
Tőzsér Áron érkezett a harmadik helyen, aki ezen a versenyen a második leggyorsabb volt a mezőnyben, és megérdemelten állhatott a dobogóra. Bárkovics Zoltán ezúttal nem tudott az első hely sorsába beleszólni, több ütközésbe is belekeveredett, így az autója már nem üzemelt tökéletesen, a negyedik helyen intették le. Lévai Zoltán ugyan sokat küzdött az autójával, de végül sikerült erős versenyt futnia, az ötödik helyen érkezett. Laczkó Lehel újra befért az első hatba, a Diamond Racing-es pilóta jelentős javulást mutat az utóbbi versenyeken.
A hétvége VIP autósa is sikeresen teljesítette mindkét viadalt. Kubatov Gábor (politikus, FTC elnök) minimális teszteléssel, megbízhatóan versenyzett, s folyamatosan gyorsulva egy 15. és egy 16. helyet szerzett.

A bajnokság 3 hét múlva folytatódik a Hungaroring-en.

Írta: Emerico

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük