Taking too long? Close loading screen.

Egyre stabilabb Norbi összetett negyedik helye

0

20131012_9Pénteken szinte egész nap, majd szombaton reggel is eső áztatta a Le Mans-i pályát, így a szombati szabadedzések még vizes pályán zajlottak, és az időmérőn sem volt még teljesen száraz az ideális ív.
Mindkét pilótánk simán jutott be a Q2-be, ahol Major Benedek 9. lett, Kiss Norbi pedig megszerezte a Pole Pozíciót.

Az első futam rajtja után a második kanyarban meglökték hátulról Norbit, így le vágnia a sikánt, emiatt viszont magasan elsőnek jött ki a kanyarból. Nem volt más választása, vissza kellett maga elé engednie Hahnt, akit aztán végig nyomott hátulról a versenyen, de egy kockázatos előzésbe nem mehetett bele Norbi, nehogy ő döntse el az Európa-bajnok kilétét (Hahn és Albacete között ekkor még csak pár pont a különbség ).
Hahn és Norbi több, mint egy célegyenesnyi előnyt autóztak ki maguknak, így pilótánk már spórolhatott a második futamra kamionjával, és könnyedén szerezte meg a második helyet a dobogón.

Major Beni is jól rajtolt, de a 2-es kanyarban őt is meglökték, Janiec tolakodott be mellé, emiatt Beni vesztett pár pozíciót, és a 11. helyen tudott tovább menni. A futam feléig támadta az előtte haladókat, de előzni nem tudott, így ő is már a második futamra koncentrált, és vigyázott a kamionjára.

A második futam rajtját meg kellett ismételni, mert a harmadik kanyarban Reinert beforgatták, megállt a kanyar közepén, de amint elkezdték lengetni a piros zászlót, s ezzel elrendelték az új rajtot, Reinert szépen elindult a rajtrács felé… Csak azért nem jött neki össze, mert az ütközésben deffektet kapott, és kiintették a második rajt előtt.
Beni a rajt után elkezdett felzárkózni, de pár kör után a váltóban megadta magát valami, nem vette be a fokozatokat, így ki kellett állnia a versenyből az ifjú pilótának. Bár Janiec hozott rajta néhány pontot, Beni továbbra is őrzi 10. helyét az összetettben.
Norbi a hetedik helyről rajtova áthámozta magát Oestreichen majd Albaceten is. Ezek után jöhetett Mika, ő is megvolt simán, de Vrseckyvel már nem bírt el, jól védekezett a cseh pilóta.
Norbi az egyre sötétebb pályán már nem akarta nagyon feszegetni az előzést, hiszen az összetett negyedik helyért harcol a Buggyrával, inkább veszítsen el pontot vele szemben, mintsem összeütközzenek, és kiessen Norbi, vagy megüntessék őt. Így a második futamban negyedik lett pilótánk, de az első futamban elért második helyével 8 pont előnnyel várhatja Norbi az utolsó versenynapot, s amennyiben vasárnap Vrsecky előtt tud végezni, meglehet az összetett negyedik hely!

Forrás: OXXO Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük