Taking too long? Close loading screen.

Győzelmekkel kezdett az Apex Racing, hétvégén újra verseny

0

DSC_0764A hosszas, és sikeres téli felkészülés után, 5 autóval indult neki a Hungaroring-i első hétvégének az Apex Racing. A Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság 2000cc alatti kategóriájában két autóval nevezett a csapat, Lévai Zoltán egy Suzuki Ignis S1600-al, Merk József pedig egy Suzuki Swift Maxi-val vágott neki a versenyeknek.

Lévai Zoli végig dominálta a hétvégét, az élmezőnyben autózott a nemzetközi mezőnyben. Kategóriáját fölényesen nyerte, hisz övé volt a kategória első hely az időmérőkön, és a szombati, valamint a vasárnapi futamon is győzött. Az F-1600-as kategóriát így maximális pontszámmal vezeti, sőt az abszolút értékelésben (1600 és 2000cc-es autók) szintén az első helyen áll.

Merk József szintén jól szerepelt, a szombati futamon a második lett az F-1600-ban, majd vasárnap a 4. lett. Célja a folyamatos pontszerzés, és minél több dobogós hely begyűjtése, aminek maradéktalanul eleget tett.

Mivel a hétvége az FIA Közép Európa Kupa értékelésébe is beleszámított, az Apex Racing pilótái ott is előkelő helyen állnak az értékelésben, hisz Lévai az első, Merk a második a ponttáblázaton.

Az idén indult új gyorsasági márkakupában, az RCM Cup-ban három autóval sorakozott fel a rajtrácsra a csapat. Tim Gábor bajnoki esélyesként nevezett a sorozatba, és nem hazudtolta meg az elvárásokat. Az időmérésen megszerezte a második helyet, majd az első versenyen, egy sikeres előzés után átvette a vezetést, amit a célig nem is engedett ki a kezéből és győzött.

A másnapi futamon, az első nyolc helyezett fordított sorrendben rajtolt, így nehéz volt az előre jutás. Végül Tim már a dobogóért harcolt, de belekeveredett egy vitatott balesetbe, és „csak” a harmadik lett. Hatvani Bálint kizárása után, a második helyen értékelték végül. Két futam után így vezeti a bajnokságot.

Forrai Gábor személyében egy kezdő pilóta is a csapat tagjaként indult, Ő a rookie kupában értékelt, hisz most kezdi versenyzői karrierjét. Mindkét versenyen tisztesen helytállt, számára a célba érés volt az elsődleges szempont. Mivel sikeresen befejezte a futamokat, és közel volt a középmezőnyhöz, elégedett lehetett a hétvégével. A rookie kategóriában 10 pontos előnnyel vezet, összetettben a 9. helyen áll.

Lévai Zoltán a kistúrás versenyek mellett vállalta be az RCM Cup-os szereplést, de sem edzeni, sem felkészülni nem tudott a hétvégére. Mivel a fő kategória számára az F-1600, nem is tudott a tudásának megfelelően teljesíteni. Az időmérésen a 6. hellyel elégedett volt, ám az első versenyen nem tudott előre lépni, és a 7. helyen intették le. A vasárnapi futamon már a rajtnál balesetbe keveredett, és a megsérült futómű miatt már nem tudott megfelelő tempóban versenyezni. A futamot nem tudta befejezni.

Az RCM Cup már ezen a hétvégén folytatja az idei szezonját, hisz a WTCC versenyek betétprogramja lesz a Hungaroring-en, sőt jövő hét végén a Slovakiaring-en is, így mozgalmas napok várnak a sorozat résztvevőire.

DSC_0933DSC_0723_DSC0116wtcc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük