Taking too long? Close loading screen.

IMT-Series Modding Team riport

microphone-715727A hazai szimulátorozás alakjait bemutató sorozatunk hosszabb szünet után folytatódik. A legújabb riportunkhoz kiváló alapanyagot szolgáltatott az F1 2013 IMT mod, amelyet az IMT-Series Modding Team fejleszt.
A csapat vezetőjének tettük fel ezúttal kérdéseinket.

Kérlek mutatkozz be az oldal látogatóinak!
Sziasztok! RoMAin96 vagyok az IMT Painter & Modding Team vezetője.

Mióta foglalkozol szimulátorokkal és mely játékokkal játszottál rendszeresen?
Bő 3 éve foglalkozok a szimulátorozással eleinte F1C-vel játszottam és készítettem akkor még csak egyedül modot rá később azonban átálltam rFactor-ra és akkor alapítottam az IMT-t eleinte itt is egyedül dolgoztam később azonban jöttek emberek ki jobban ki kevésbé hatékony munkával.

A mod készítés egy nehéz dolog. Honnan jött az ötlet, hogy belevágj?
Az ötlet egyébként más modokból jött én is szerettem volna saját játékot csinálni és hát sok mindent megtanultam egyedül a tudásom 95%-át egyedül tanultam meg.Azért álltam át rFactor-ra egyébként mert a grafika jobb és több kiaknázható lehetőség volt benne mint az F1C-ben.

Sokan dolgoznak az rFactorhoz, Te miért ezt a programot választottad?
Azért álltam át rFactor-ra egyébként mert a grafika jobb és több kiaknázható lehetőség volt benne mint az F1C-ben.

Hogyan fogsz hozzá a mod elkészítéséhez?
Minden mod készítése úgy kezdődik,hogy a kocsikat átalakítom a tavalyi modbol vagy lekonvertálom GP4-ből.Így indult az F1 IMT 2013 1.0 esetében is a 2012-es ULTIMATE kiadás autóit alakítgatom át utána jönnek a fizikával kapcsolatos dolgok amibe Tomynho segít.

Az IMT 2013-as modjára sokan felkapták a fejüket. Milyen újdonságokra számíthatunk az idei kiegészítésben (sisakok, törés, stb…)?
Az első verzióban ami április vége,május elejére tehető még nem lesznek benne nagy újítások viszont majd az év végén érkező FINAL verzióban rengeteg lesz. Szebb törés,arcok a sisak mögött, stb…

Jelenleg milyen készültségi állapotban van a kiegészítés?
Egyenlőre még nagyon béta állapotban van a mod, gyakorlatilag csak a Marussia van készen. Ezen idő alatt a fizika is formálódik Tomynho kezei között.

Tervezitek, hogy a 2013-as kiegészítéseteket más szimulátorok alatt is kipróbálhassák a játékosok?
Ez a mod csak az rFactor játékosoknak lesz elérhető,más szimulátorra nem dolgozunk egyenlőre.

Mit terveztek az F1IMT 2013 megjelenése utánra?
Ha ez a mod ki lesz adva nekilátunk majd a WTCC 2013-as modnak, amelynek fejlesztése során számítunk a Frontline Softworks segítségére. Ezzel párhuzamosan fejlesztjük majd az F1 IMT 2013  patchet, amelyben a modellek frissítve lesznek.
Teveink között szerepel egy DTM 2013-as modot is és hát természetesen az év végére marad az F1 IMT 2013 FINAL amivel a jövő évi liga futni fog és remélem még más ligák is használni fogják.

Mit tanácsolsz azoknak, akik mod készítésén gondolkodnak?
Aki mod készítésen gondolkozik annak sok türelemre,társakra és jó sok lelkesedésre lesz szüksége. Szerintem ez a három dolog ami elengedhetetlen egy jó kiegészítés elkészítéséhez.

Saját ligátok is fut. Vannak szabad helyek? Milyen követelményeknek kell megfelelniük az esetleges jelentkezőkenek?
Az idei ligáról is mondva pár szót féltávnál vagyunk,természetesen vannak még szabad és jó is lenne ha jönnének páran mert megfogyatkozunk.
Ahhoz,hogy valaki a liga tagja legyen semmi mást nem kell tennie, mint Facebook oldalunkon írni nekünk (http://www.facebook.com/imtmoddingteam).

És az elmaradhatatlan kérdés, amit minden riportalanyunknak felteszünk. Szerinted a mai piacon melyik a legjobb autóverseny játék?
Számomra még mindig az rFactor a legjobb szimulátor játék. Nyilván jönni fog idén pár szimulátor de azoknak nagy lesz a gépigényük így a jó gépigényű szimulátorok között az rFactor a legjobb és a Race07 is egész jó.

Hamarosan érkezik néhány új autóverseny program a szimulátor és az arcade kategóriában is. Melyik programot várod a legjobban a közeljövőben megjelenő játékok közül?
A jövőre nézve nagyon várom a Project CARS-t és bizakodok,hogy a gépem bírni fogja… 🙂