Taking too long? Close loading screen.

Felemásan, de Eb pontokkal gazdagabban

0

20130518_2Felemásan kezdte csapatunk a szezont, ugyanis Kiss Norbinak nem sikerült az első napja, Major Benedek viszont megszerezte élete első Eb pontjait. A szabadedzéseken mindkét pilótánk remekül teljesített, Norbi folyamatosan az első háromban autózott, Beni pedig körről-körre, kifutásról-kifutásra gyorsult.
Az időmérőn Norbi harmadik lett, Beni pedig a 14-ik helyről várta a rajtot.

Az első futamban a rajt előtt Albacete nekiment Norbinak, amitől megsérült a bal hátsó sárvédőnk. Ez ugyan semmiben nem akadályozott minket, Norbi a negyedik helyen harcolt az előrébb jutásért, amikor kiintették a futamból. van ugyanis egy új szabály, miszerint verseny alatt bármi lóg-kiáll-lobog az autón, ki kell állni, és vagy le kell szedni, vagy meg kell javítani. A boxutcában rögtön leszedte a csapat a sárvédőt, Norbi visszatért a pályára, de csak a 13-ik helyre, messze lemaradva a többiektől, így pozícióját megőrizve, az autót kímélve fejezte be a futamot. Albacetet a verseny után megbüntették az ütközésért, és ő átjött elnézést kérni, de rajtunk mindez már nem segített.

Beni jól vette élete első kamionos rajtját, rögtön előzött is, majd a futam alatt is tudott még előrébb menni, végül 11-ik lett, pár méterrel lemaradva a pontszerző helyről. A verseny után megkérdeztem tőle, hogyan élte meg élete első kamionos rajtját, hatalmas mosollyal csak enyit felelt: „Hú, nagyon jó volt!”

A második futamban is jól rajtoltak pilótáink, Norbi hamar fel küzdötte magát pontszerző helyre, ahol ismét megtalálták egymást Albacetevel. Több kanyaron keresztül próbált Norbi előzni, majd az egyik visszafordítóban nem hagyott elég helyet a spanyol pilóta, vagy Norbi volt kicsit keményebb a kelleténél, a lényeg, hogy összeértek, Albacete kiforgott, Norbinak pedig megsérült a kormányműve, emiatt fel kellett adnia a futamot.

Beni számára ez a verseny is jobban alakult, a rajt után megnyert egy-két csatát, majd elkezdte megfutni eddigi legjobb köreit, folyamatosan faragva le a tizedeket. Amint előzési pozícióba került, megbüntették az előtte haladókat, így rádión azt az utasítást kapta, nem kell előzni, mert már mögöttünk vannak (időbüntetést kaptak). Beni így nem kockáztatott feleslegesen, behozta kamionját a 9-ik helyen, begyűjtve ezzel élete első napján 2 Eb pontot!

Felemásan, de nem letörve zártuk ezt a napot, hisz Norbi az élmezőnnyel azonos tempót tud autózni, Beni pedig minden elvárást felülmúlva megmutatta, hogy fiatal kora ellenére elég érett és tapasztalt versenyző, hogy ott legyen a Kamion európa-bajnokság mezőnyében.

Forrás: OXXO Racing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük