Taking too long? Close loading screen.

13.rajthely Suzukában

0

Ezúttal nem sikerült a Q2-be kerülés Michelisz Norbert számára, aki autójának balanszával küszködött a suzukai időmérő edzésen. Michelisz nehezen vezethetőnek érezte autóját, azonban nem tartotta alapvetően rossznak a beállításokat. Holnap nehéz lesz előrelépni.

A legnagyobb fenyegetés, az eső ugyan elkerülte Suzuka térségét, Michelisz Norbert mégis nehéz időmérőt tudhat maga mögött, amelyen ezúttal csak a 13. helyet sikerült megszereznie, így mindkét holnapi futamot a középmezőnyből kell megkezdenie. Ez idén mindössze a második alkalom, hogy Michelisz kiszorult az időmérőn a legjobb tízből, ezúttal autójának egyensúlyával gyűlt meg a baja.

„Új gumin a balansz nagyon nem stimmelt ma. Egy-két kanyarban nagyon szenvedtem az autóval, ráadásul azokban a kanyarokban, amelyekben eddig pont az alulkormányzottság volt a probléma” – mondta Michelisz Norbert rögtön az időmérő után.

A Zengő Dension Team versenyzője számára az egész eddigi hétvége nehezen alakult. Pénteken egy megpördülés, szombaton reggel eső és az edzések folyamatos megszakítása jelentett problémát, így a szerelőcsapat késő éjjelig tartó munkája ellenére sem sikerült egyelőre megtalálni a BMW 320 TC ideális beállításait a hétvégére.

„Most meg kell néznünk a telemetriát, mert nagyon nehéz volt vezetni az autót. Nem mondom, hogy rosszul viselkedett, de nagyon szokatlan volt és ennek is köszönhető, hogy nem jutottam tovább a Q2-be” – magyarázta a magyar versenyző.

A mindössze 2,2 kilométeres suzukai pályán az átlagosnál is nehezebb előzni, ráadásul a futamon torlódások és több Safety Car fázis is várható, így a holnapi futamok nehéz feladat elé állítják a magyar csapatot.

„Ezen a pályán iszonyatosan nehéz előzni, ezért holnap biztosan kemény futamunk lesz” – jelentette ki Norbi.

A vasárnapi futamokat az Eurosport 6:45-től élőben közvetíti.

Forrás: Michelisz.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük